I get inspired: Carine Roitfeld and how to do it

carine-roitfeld-documentary-fabien-constant-cannes-2013-cover

Näin perjantaina dokumenttielokuvan Mademoiselle C, joka kertoo Vogue Parisin ex-päätoimittajasta Carine Roitfeldistä. Rakastan lukea/katsoa/seurata/stalkata naisia, jotka tekevät mitä haluavat. Carine on yksi heistä. Ihailen hänen kykyään luottaa omaan näkemykseensä, kerätä ympärilleen superlahjakkaat tyypit, jotka uskovat häneen ja sen jälkeen tehdä töitä, jotta hän saavuttaa haluamansa.

Listasin leffan tärkeimmät opit:

1. Riittää, että olet oma itsesi. “When you leave Vogue Paris you leave your crown. Suddenly, after 10 years of extraordinary, you’re just Carine Roitfeld.” Ja se todellakin riittää. On ehkä helpompaa päästä alkuun, kun tuntee ja tietää kaikki, mutta Carine osoittaa omalla tekemisellään, että riittää, kun oma itsensä ja tekee sitä, mihin itse uskoo ja missä on hyvä.

2. Epävarmuus on hyvä asia. Elokuva paljasti, että Carine on välillä epävarma ja kyseenalaistaa itsensä ja oman näkemyksensä. Tajusin, että se juuri se tekee hänestä niin vahvan. Kun sopivalla tavalla osaa kyseenalaistaa omat tekemisensä, on aina yhden tai kaksi askelta edellä muita.

3. Ajattele toisin. Karl Lagerfeld opetti Carinelle, että hän voi tehdä mitä tahansa, mitä kukaan muu ei ole tehnyt. Tärkeintä on olla ensimmäinen. Siksi Carine ajattelee toisin ja toimii uudella tavalla. Se antaa hänelle tilaa toimia.

4. Kun sinua meikataan suurta gaalaillallista varten, juo lasi votkaa samalla. Se auttaa rentoutumaan, kun joudut astelemaan salamavaloissa punaisella matolla.

5. Tanssi aina kun voit. Myös tilaisuuksissa, joissa olet emäntänä.

6. Käytä aina rentoa silkkipaitapuseroa (mieluiten Carinen miehen luotsaaman Equipmentin) ja korkeita korkoja.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s